We stellen ons graag even aan u voor

Mijn naam is Sanne en woon in Arnhem. In februari 2010 kocht ik mijn huisje en natuurlijk verhuisde mijn Abessijntjes met mij mee. De eerste maanden was ik nog zo druk met werk en het huis inrichten naar mijn zin dat ik nog niet zoveel miste. Toen bij mijn ouders een nestje geboren werd begon het toch wel erg te kriebelen. Met veel plezier en passie heb ik altijd de avonturen van de ukjes in de cattery van mijn ouders gevolgd.

Ik had natuurlijk een hele leuke sorrel Abessijn poes, Valandil's Lovely Lara, en langzaam groeide het verlangen om met haar een nestje kleine wondertjes te krijgen. Na het één en ander met mijn ouders overlegd te hebben, alle nodige voorbereidingen uitgevoerd te hebben zoals het registreren van mijn catterynaam en het testen van de Aby's, was het dan zover. Op 23-6-2011 werd mijn catterynaam geregistreerd bij de Fife en werd mijn lidmaatschap bij Mundikat omgezet naar een fokkerslidmaatschap. We konden van start !!! Lara werd al snel krols en mijn kater Valandil's Magnificent Chuck begreep heel goed wat de bedoeling was. Hun romantische avontuur kreeg een prachtig vervolg toen op 15-7-2011 mijn allereerste eigen nestje geboren werd. Wat was ik ontzettend trots !!!!

Een klein half jaar later kwam mijn vriend Michael hier wonen, die ondertussen ook besmet is geraakt met het Aby virus. Samen genieten wij iedere keer weer wanneer we een nestje met kleine wondertjes krijgen. In 2012 hebben we nog 4 nestjes mogen verwelkomen. In datzelfde jaar hebben we een mooie Franse kater, Apelsinam Fossato di Vico, voor onze meiden uit Parijs gehaald bij Hubert Ranoux. Aangezien we in 2013 wegens privé omstandigheden het fokken even op een laag vuurtje hebben gezet, zullen we in 2014 kittens van hem kunnen verwachten. Dit jaar gaan we langzaam aan het fokken weer oppakken, en hopen we dat we een mooi jaar tegemoet gaan samen met onze Aby's!

Onze kijk op het fokken

Als fokker staat voor mij het welzijn van mijn eigen katten voorop. Soms houdt dat in dat je dus even geen combinaties doet omdat de katten ook zo genieten van even alle aandacht voor zich te hebben. Ons streven is om gezonde Abessijnen met een fijn karakter te fokken, (en kat kan geweldig mooi zijn maar met een afstandelijk, schuw of agressief karakter zal niemand gelukkig worden) die voldoen aan de rasstandaard. Wij zijn ervan overtuigd dat de Abessijnen en dus ook onze katers het gelukkigst zijn als ze als geliefde huisdieren bij hun personeel kunnen wonen. Alle katten waar we mee fokken worden eerst op een aantal erfelijke aandoeningen en besmettelijke ziektes getest, te weten:

 • Pyruvaat Kinase deficiëntie
 • Progressieve Retina Atrofie
 • Patella Luxatie
 • Bloedgroep
 • FeLV/FIV

 • Testrapporten zijn bij ons thuis in te zien.


  Het is van groot belang dat de kittens die in de cattery geboren worden gezond zijn en de best mogelijk start in hun leven hebben, zo dat u nog jaren van uw huisgenootje mag genieten. Daarom hebben wij besloten dat de kittens pas "live" bewonderd mogen worden als ze 6 weken oud zijn. Natuurlijk wordt u wel op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen van de kittens middels de website en persoonlijke mails. Wij verkopen geen kittens via het internet of via email, en wij willen altijd eerst persoonlijk kennis maken met u wanneer u interesse heeft in een kitten van ons. Spreekt onze cattery u aan neemt u dan gerust contact met ons op. Wij vertellen graag over onze Aby's.

   

  Contact

   

  Een woord van dank

  ... aan de fokkers die ons hun vertrouwen gaven om een Abessijn van hun een thuis te geven. Zonder hen waren we niet waar we nu mogen zijn.

  ... aan onze kittenkopers voor alle liefde die ze onze kleine wondertjes geven. Wij genieten van jullie mails en de foto's.